Платники ПДВ, які відновили реєстрацію, не можуть віднести до податкового кредиту ПДВ за товари/послуги, придбані в період спрощеної системи, крім ввезених товарів

 

Платник після відновлення реєстрації платником ПДВ не може включити до податкового кредиту суми ПДВ, сплачені у вартості товарів/послуг, необоротних активів, які були придбані таким платником у періоді використання ним спрощеної системи з особливостями оподаткування (за виключенням сум ПДВ, сплачених при ввезенні товарів на митну територію України у періоді, в якому платник використовував спрощену систему з особливостями оподаткування).

У разі, якщо платником в періоді використання ним спрощеної системи з особливостями оподаткування було ввезено на митну територію України товари та необоротні активи, то такий платник після відновлення реєстрації платником ПДВ включає суми ПДВ, сплачені при ввезенні таких товарів та необоротних активів на митну територію України, до податкового кредиту (пп. 9 прим. 1.2.1 пп. 9прим. 1.2 п. 9 прим. 1 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

 (Джерело: ДПСУ)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *