Якщо покупець не реєструє РК

У зазначеній ситуації постачальник може подати разом із податковою декларацією за звітний податковий період заяву із скаргою на такого покупця (додаток 8 до декларації з ПДВ, форму якої затверджено наказом № 21), в якій в графі 9 таблиці зазначити суть здійснених порушень. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг, або копії первинних документів, складених відповідно до Закону про бухоблік, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.
Зазначене право передбачено п. 201.10 ПКУ і зберігається за платником податку протягом 365 календарних днів, що настають за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому порушено граничні терміни реєстрації в ЄРПН.
При цьому слід зазначити, що подання зазначеної заяви не дає права постачальнику на зменшення податкових зобов’язань за такою операцією, а є лише підставою для при¬з¬начення документальної перевірки для ви¬з¬начення достовірності і повноти нарахування зобов’язань за такою операцією на підставі п. 201.10 ПКУ .
(Джерело: сайт ДФСУ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *