Граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік

30 квітня 2024 року є граничним терміном подання податкової декларації про майновий стан і доходи за звітний 2023 рік (для ФОП (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування); фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність; громадян).

Платник податків може обрати зручний для себе спосіб подання декларації про майновий стан і доходи, а саме:

  • особисто або уповноваженою особою;
  • поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше, ніж за 5 днів до закінчення граничного терміну строку подання;
  • засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету.

У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у тому числі для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

 (Джерело: ДПС в Одеській області)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *