Звітність ФОП якщо перебували на 2% ЄП

 

Якщо ФОП спочатку 2023 року працював на ЗС, а потім  перейшов на 2%, а з 1 серпня знову повернувся на ЗС, зараз йому звітувати не потрібно, слід дочекатися кінця року і подати річну декларацію про майновий стан та доходи.

  • Якщо ФОП у 2023 році працював на 2 %, а потім перейшов на ЗС, так само чикаємо кінця року і подаємо річну декларацію про майновий стан.
  • Якщо ФОП спочатку року був на ЗС, а потім перейшов на 2% , а в серпні подав заяву на обрання спрощенки, він вважається спрощенцем відповідної групи з 1 серпня:

I та II група буде звітувати після закінчення року протягом 60 к.д.
III група хто став платником 5 % звітує зараз за 9 місяців (рахуємо дохід за серпень – вересень, не забуваєм у липні працювали ще по 2% ).

Дохід отриманий за період перебування на 2 %  ЄП не включається до загального річного доходу (передбачено змінами які внесені до Податкового кодексу ЗУ #3219)
Хто пропустив зміни в законодавстві і подав декларації за серпень чи вересень – варто звернутись з листом у довільній формі до податкової інспекції з проханням невизнання декларації за відповідні періоди.

(Джерело: ДПСУ)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *