Чи буде штраф, якщо в чеку РРО немає абревіатури «ФОП»

Форма та зміст розрахункового документа встановлено Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом МФУ від 21.01.2016 № 13 . Зокрема, п. 2 розд. ІІ Положення № 13 встановлено, що фіскальний касовий чек на товари (послуги) за формою № ФКЧ-1 (додаток 1 до Положення № 13) має містити обов’язкові реквізити, зокрема такі, як найменування суб’єкта господарювання (рядок 1 фіскального касового чека).

Водночас абз. 8 п. 2 розд. І Положення № 13 визначено, що найменування суб’єкта господарювання — це найменування юрособи або прізвище, ініціали фізособи-підприємця, які зазначені в ЄДР. Дозволено використовувати в назві загальноприйняті скорочення, наприклад ТОВ (товариство з обмеженою відповідальністю), ПП (приватне підприємство) тощо.

Установлені в Положенні № 13 вимоги до змісту розрахункових документів визначають обов’язкові реквізити розрахункових документів / електронних розрахункових документів. У разі відсутності в документі хоча б одного з обов’язкових реквізитів, а також недотримання сфери його призначення такий документ не прийматиметься як розрахунковий (п. 3 розд. І Положення № 13).

Водночас у разі якщо фіскальний чек містить всі обов’язкові реквізити, однак у рядку 1 «найменування суб’єкта господарювання» поряд із прізвищем, ім’ям та по батькові фізособи немає абревіатури «ФОП», то такий фіскальний чек приймається як розрахунковий і до ФОП, зокрема й платників ЄП, відповідальність не застосовується.

(Джерело:  категорії 109.10 ЗІР )

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *