Порушення в нумерації податкових накладних

У ПН в окремих рядках зазначають обов’язкові реквізити, одним із яких є порядковий номер ПН. З огляду на п. 6 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом МФУ від 31.12.2015 № 1307 (далі — Порядок № 1307), порядковий номер ПН містить лише цифрові значення (не має бути літер чи інших символів) та складається з двох частин:

  • у першій частині (до знака дробу) проставляють порядковий номер;
  • у другій частині (після знака дробу) проставляють код, який передбачає складання ПН оператором інвестору за багатосторонньою угодою про розподіл продукції, або код, який передбачає здійснення операцій з постачання товарів, базою оподаткування для яких встановлено максимальні роздрібні ціни.

У першій частині порядкового номера ПН зазначають цифровий номер, який відповідає послідовному номеру складеної платником ПН протягом певного періоду. Облік (нумерацію) складених ПН платник ПДВ веде в довільний формі та порядку.

Водночас не допускається складання платником ПДВ ПН за однією датою з однаковим порядковим номером. Отже, на думку податківців, порушення послідовності присвоєння номерів ПН протягом певного періоду (доби) не є порушенням Порядку № 1307.

В разі якщо платник ПДВ протягом однієї доби склав дві або більше ПН з однаковим номером, друга та наступні ПН з таким номером не можуть бути зареєстровані в ЄРПН.

(Джерело: ДПС в Одеській області)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *