Затверджено Порядок надання інформації, необхідної для організації працевлаштування осіб з інвалідністю

Кабмін ухвалив постанову «Деякі питання організації працевлаштування осіб з інвалідністю» від 02.06.2023 № 553 (далі — постанова № 553), якою затвердив Порядок надання державній службі зайнятості інформації, необхідної для організації працевлаштування осіб з інвалідністю .

Так, Порядком № 553 передбачено, що роботодавець із дня виникнення в нього потреби дібрати працівників з інвалідністю та/або з дати відкриття вакансій, на які можливе працевлаштування осіб з інвалідністю, надає інформацію центру зайнятості за його місцезнаходженням в електронній (з накладенням чи без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів) або в паперовій формі (із засвідченням підписом керівника або уповноваженої ним особи).

Інформацію надають за формою звітності № 3-ПН, затвердженою наказом Мінекономіки від 12.04.2022 № 827-22:

1) первинно — щоби проінформувати про потребу працевлаштувати осіб з інвалідністю;

2) уточнювально — в разі потреби на заміну первинної, щоб уточнити характеристики вакансії (вакансій), зокрема умови праці, розмір заробітної плати, вимоги до кандидата (кандидатів). При цьому не можуть бути змінені дані щодо кількості вакансій та професійних назв робіт (професії / посади).

Роботодавець може повідомити центру зайнятості про закриття вакансії (вакансій), надіславши відповідну інформацію в електронній формі на офіційну електронну адресу центру зайнятості (з накладенням чи без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів) або в паперовій формі (із засвідченням підписом керівника або уповноваженої ним особи).

Також постановою № 553 внесено зміни до постанов КМУ «Деякі питання реалізації норм Законів України “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні” та “Про зайнятість населення”» від 31.01.2007 № 70 і «Про затвердження Положення про Державну службу України з питань праці» від 11.02.2015 № 96, узгодивши таким чином із Законом України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» від 21.03.1991 № 875-XII, зміненим, зокрема, Законом України від 18.10.2022 № 2682-IX.

(Джерело: Постанова № 553 набрала чинності 9 червня 2023 року).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *