Карантин, оплат праці працівників

 

 

КМУ затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Серед таких заходів — введення карантину в закладах освіти строком на три тижні.

Якщо у вашому закладі все ж введено карантин, то залежно від виробничої необхідності керівник закладу своїм наказом визначає режим роботи працівників (як педагогічних, так і інших) за погодженням із профспілкою:

  • якщо прийнято рішення про необхідність виходу на роботу працівників під час карантину, їм виплачується зарплата в загальному порядку;
  • у разі простою (без виходу на роботу), його оплачують не нижче 2/3 тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу) — ст. 113 КЗпП. Тобто 2/3 тарифної ставки — це лише мінімальний розмір оплати періоду простою. Конкретний розмір оплати простою потрібно зазначити в наказі керівника.

Також працівники за бажанням можуть взяти відпустки, погодивши це попередньо з адміністрацією (за винятком відпустки за ст. 25 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР).  Не можна примусово відправити працівників у відпустку без збереження зарплати. На цьому наголошувало МОН у листі від 02.11.2009 р. № 1/9-758.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *