Розрахунком коригування до податкової накладної після сплину 1095 днів

Постачальник має право зменшити суму податкових зобов’язань лише після реєстрації в ЄРПН розрахунку коригування до податкової накладної (пп. 192.1.1 ст. 192 Кодексу).
Тобто на дату повернення коштів у платника податку – постачальника виникає підстава для здійснення коригування податкових зобов’язань з ПДВ та складання розрахунку коригування відповідно до п. 192.1 ст. 192 Кодексу.
Загальний термін позовної давності встановлено статтями 257 Цивільного кодексу України та 102 Кодексу тривалістю у три роки або 1095 календарних днів. При цьому нормами ПКУ не передбачено винятків щодо визначення терміну позовної давності при реєстрації в ЄРПН розрахунків коригування до податкових накладних, незалежно від обставин, за яких вони складаються.
Тобто, розрахунок коригування до податкової накладної, з дати складання якої минуло більше 1095 календарних днів, не може бути зареєстрований в ЄРПН у зв’язку зі сплином терміну позовної давності. При цьому і підстави для зменшення податкових зобов’язань у платників — відсутні.
(Джерело: ОВПП ДФС)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *