Виплати на користь фізосіб за договорами оренди земельних ділянок, ПДФО

Згідно з п. 168.4 ПКУ податок, утриманий з доходів резидентів та нерезидентів, зараховується до бюджету відповідно до Бюджетного кодексу України.
Такий порядок застосовується всіма юридичними особами, у тому числі такими, що мають філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, що розташовані на території іншої територіальної громади, ніж така юридична особа, а також відокремленими підрозділами, яким в установленому порядку надано повноваження щодо нарахування, утримання і сплати (перерахування) до бюджету податку (пп. 168.4.2 ПКУ).
Відповідно до ст. 64 БКУ ПДФО, який сплачується (перераховується) податковим агентом – юрособою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента – юрособи, зараховується до відповідного бюджету за їх місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що виплачуються фізичній особі.
Податковий агент, який здійснює нарахування (виплату) доходів у вигляді орендної плати за земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (паї), сплачує (перераховує) ПДФО до відповідного бюджету за своїм місцезнаходженням (реєстрації) на рахунки, відкриті в органах Державної казначейської служби.
(Джерело: ДФСУ у листі від 16.02.2018 р. №648/6/99-99-13-01-01-15/ІПК).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *