Подання таблиці даних платника ПДВ при зупиненні реєстрації ПН/РК в ЄРПН

Відповідно до п. 12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, затвердженого постановою Кабміну від 11.12.2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника податку на додану вартість  за встановленою формою.

Таблиця подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку (п. 14 Порядку зупинення).

Крім пояснень, платники мають можливість надавати копії документів для підтвердження достовірної інформації, зазначеної в таблиці даних.

У разі отримання попередньої оплати за товари, постачання яких ще не відбулося, платник має право навести у таблиці даних платника податку інформацію щодо товарів стосовно яких вона отримана.

Типовими помилками при заповненні таблиці даних платника податку є:

– заповнення всупереч п. 13 Порядку № 1165;

– зазначення кодів товарів згідно з УКТЗЕД в такому порядку, що унеможливлює прослідкувати зв’язок між кодами придбання і кодами постачання; 

– зазначення кодів КВЕД, яких немає в реєстраційних даних платника;

– подання таблиці даних платника податку без пояснення з посиланням на податкову та іншу звітність суб’єкта господарювання.

Згідно з п. 23 Порядку зупинення Таблиця подається платником податку в електронній формі засобами електронного зв’язку з урахуванням вимог  законодавства.

Ідентифікатори форм Таблиці та пояснення розміщено на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: Головна>Електронна звітність>Платникам податків про електронну звітністьнформаційно-аналітичне забезпечення>Реєстр електронних форм податкових документів.

Пояснення з інформацією про діяльність платника (із зазначенням відомостей про наявні орендовані або власні приміщення, виробничі потужності, земельні ділянки, найманого персоналу, залишків готової продукції, сировини) подається у вигляді прикріпленого до Таблиці додатка.

(Джерело:  ДПС у Чернівецькій області)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *