Щодо складання податкових накладних

 

Згідно з пунктами 201.1 та 201.10 статті 201 ПКУ при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг на дату виникнення податкових зобов’язань платник податку зобов’язаний скласти податкову накладну в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису або удосконаленого електронного підпису.

У податковій накладній зазначаються в окремих рядках обов’язкові реквізити, зокрема, ставка податку та відповідна сума податку в цифровому значенні (підпункт «ж» пункту 201.1 статті 201 ПКУ).

У разі звільнення від оподаткування у податковій накладній робиться запис «Без ПДВ» з посиланням на відповідні пункти, статті, підрозділи, розділи ПКУ та/або міжнародного договору, якими передбачено звільнення від оподаткування податком (п.201.3 ПКУ).

Порядок заповнення податкової накладної затверджено наказом Мінну від 31.12.15 № 1307, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 26.01.2016 за № 137/28267.

Згідно з підпунктами 6 та 7 пункту 16 Порядку № 1307 у разі здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню за ставкою 7 відсотків, у графі 8 розділу Б табличної частини податкової накладної зазначається код ставки 7.

У разі здійснення операцій з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування:

  • у верхній лівій частині податкової накладної у полі «Складена на операції, звільнені від оподаткування» проставляється позначка «Х» 
  • у графі 8 розділу Б табличної частини податкової накладної зазначається код ставки 903; 
  • у графі 9 зазначається код відповідної пільги з ПДВ згідно з Довідниками податкових пільг (Довідник податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, або Довідник інших податкових пільг), які затверджені ДПС станом на дату складання податкової накладної. 

(Джерело:  ДПС у Кіровоградській області)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *