Скасування реєстрації ПРРО

 

Для скасування реєстрації ПРРО необхідно подати Заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, форму якої наведено в додатку 1 до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом МФУ від 23.06.2020 № 317 з позначкою «Скасування реєстрації». Ідентифікатор електронної форми заяви — J1316605 / F1316605.

Таку заяву подають за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків засобами Електронного кабінету чи засобами телекомунікацій.

Такий порядок скасування реєстрації ПРРО передбачено п. 2 розд. ІІІ Порядку № 317.

Також скасувати реєстрацію ПРРО можна на підставі Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО (ідентифікатор форми — J1316701 / F1316701) з позначками «несправність» або «крадіжка пристрою чи компрометація ключа» шляхом виключення його з реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій та закриття фіскального номера, який не підлягає використанню надалі. В окремих випадках, визначених у п. 3 розд. ІІІ Порядку № 317, реєстрація ПРРО скасовується автоматично фіскальним сервером.

Повідомлення про скасування реєстрації ПРРО направляється суб’єкту господарювання засобами Електронного кабінету із зазначенням підстав (п. 4 розд. ІІІ Порядку № 317).

(Джерело: ДПС у Харківській області)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *