Нарахування ПДВ при імпорті

За товарами, необоротними активами, які були придбані/виготовлені/ввезені на митну територію України з ПДВ до початку використання спрощеної системи з особливостями оподаткування та використані (поставлені, реалізовані) в період застосування спрощеної системи з особливостями оподаткування, податкові зобов’язання, передбачені п. 198.5 ст. 198 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року№ 2755-VI, нараховуються протягом серпня – жовтня 2023 року, але не пізніше 31 жовтня 2023 року.

Базою оподаткування для нарахування таких податкових зобов’язань є:

  • за товарами, придбаними на митній території України, – вартість їх придбання;
  • за товарами, ввезеними на митну територію України, – митна вартість таких товарів згідно з відповідною митною декларацією;
  • за необоротними активами – балансова (залишкова) вартість, що склалася станом на перше число місяця, в якому вони були використані (поставлені, реалізовані).

Такі податкові зобов’язання мають бути відображені у податковій звітності за серпень/вересень/жовтень 2023 року (залежно від того, у якому з цих періодів платником нараховано податкові зобов’язання та складено відповідну податкову накладну).

Зведена податкова накладна має бути складена будь-якою датою, що припадає на звітні (податкові) періоди серпень, вересень, жовтень 2023 року, але не пізніше 31.10.2023.

 (Джерело: ДПС у Закарпатській області)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *