Яким чином підприємство може упередити співпрацю з ризиковим контрагентом, щоб в майбутньому не мати проблем з врахуванням таблиці даних платника податку

Відповідно до пп. 17.1.9 п. 17.1 ст. 17 Кодексу платник податків має право на нерозголошення контролюючим органом (посадовими особами) відомостей про такого платника без його письмової згоди та відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, державну, комерційну чи банківську таємницю та стали відомі під час виконання посадовими особами службових обов’язків, крім випадків, коли це прямо передбачено законами.

Відповідно до пп. 21.1.6 п 21.1 ст. 21 Кодексу передбачено, що посадові та службові особи контролюючих органів зобов’язані не допускати розголошення інформації з обмеженим доступом, що одержується, використовується, зберігається під час реалізації функцій, покладених на контролюючі органи.

Відтепер у приватній частині Електронного кабінету платник податків може надати згоду на отримання інформації про себе контрагентом. У режимі «Згода на передачу інформації контрагенту» меню «Згода на передачу інформації» платнику податків: вказати код контрагента; визначити вид інформації; надати згоду. У меню «Інформація про бізнес-партнера» контрагенту: переглянути інформацію, сформувати витяг.

(Джерело: ДПСУ)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *