Ліквідація неприбуткових установ та організацій: звітування

 

Неприбуткові установи, організації, які підпадають під критерії мікропідприємств, малих підприємств, разом зі Звітом подають скорочену за показниками фінансову звітність (Фінансовий звіт малого підприємництва, Фінансовий звіт мікропідприємства) у складі Балансу і Звіту про фінансові результати (форми № 1-м, № 2-м або № 1-мс, № 2-мс).

Суб’єкти державного сектора разом зі Звітом подають наступні форми фінансової звітності:

  • Баланс (форма № 1-дс) та
  • Звіт про фінансові результати (форма № 2-дс),
  • Звіт про рух грошових коштів (форма № 3-дс),
  • Звіт про власний капітал (форма № 4-дс),
  • Примітки до річної фінансової звітності (форма № 5-дс).

Неприбутковою організацією проставляється позначка у тих графах таблиці, що відповідають назвам форм фінансової звітності, поданої разом зі Звітом.

Частиною третьою ст. 13 Закону України від 16 липня 1999 року № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» визначено, що звітним періодом підприємства, що ліквідується, є період з початку звітного року до дати прийняття рішення про його ліквідацію.

Ліквідаційний Звіт за останній податковий (звітний) період (рік) подається до контролюючого органу за місцем реєстрації у паперовому вигляді із самостійно проставленою відміткою «Ліквідаційний» (у верхній правій частині першого аркуша). При цьому, неприбуткові організації можуть подати доповнення до Звіту, передбачене пунктом 46.4 ПКУ.

(Джерело:  ДПС у Луганській області)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *