На субсидію нарахували дохід члена родини, який не проживає, – що робити

 

Мешканець квартири при оформленні субсидії в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати  родичів, котрі зареєстровані, але фактично не живуть, наприклад, якщо це повнолітній син то в декларації, у розділі II, потрібно відобразити і членів його сім’ї також – дружину та дітей, навіть якщо вони зареєстровані за іншою адресою.

Разом з Декларацією треба подати Заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі. А також надати документ, що підтверджує факт непроживання відповідної особи за цією адресою.

Відповідно до п. 25 Постанови КМУ «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» № 848, доходи членів домогосподарства, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично за даною адресою не проживають, в сукупний дохід домогосподарства не враховуються.

Отже, дії структурного підрозділу з питань соціального захисту населення субсидії не є правомірними, тому що доходи тих, хто зареєстрований, але фактично не проживає у помешканні, не потрібно враховувати під час розрахунку розміру субсидії. Ви можете оскаржити їх дії у суді.

(Джерело: Координаційний центр з надання правової допомоги)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *