Подану заяву на єдиний податок скасувати неможливо

 

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву (п.п. 298.2.1 п. 298.2 ст. 298 ПКУ).

Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів (п.п. 298.2.2 п. 298.2 ст. 298 ПКУ).

Норми Податкового кодексу України не передбачають можливості відкликання ФОП поданих ними заяв про застосування спрощеної системи оподаткування.

Такий підприємець може перейти на іншу групу ЄП або відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування лише з першого числа місяця наступного кварталу за умови подання нимне пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу відповідної заяви. 

(Джерело:  ДПС у Львівській області)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *