Порядок складання податкових накладних у разі здійснення платником податку декількох операцій з постачання товарів

Пунктом 187.1 статті і 87 ПКУ встановлено, що датою виникнення податкових зобов’язань  з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше: або дата зарахування коштів віл покупця або дата відвантаження товарів.

Податкова накладна складається на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на рахунок як попередня оплата (аванс) (пункт 201.7 статті 201 ПКУ).

Як зазначено у  зверненні, платник податку протягом дня здійснює декілька відвантажень (операцій з постачання) товарів одному я тому ж покупцю.

Тобто, у разі здійснення платником податку декількох операцій з постачання (відвантажень) товарів одному й тому ж покупцю протягом одного дня таким платником податку може бути складена на такого покупця як одна податкова накладна, в якій будуть зазначені загальні дані у розрізі номенклатури товарів, поставлених протягом такого дня, так і декілька податкових накладних до кожної операції з постачання товарів протягом такого дня.

(Джерело:  ДПС у Житомирській області) 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *