Реалізація пального з акцизного складу до іншого акцизного складу (в т.ч. власного) з використанням акцизного складу пересувного, особливості складання АН

Відповідно до п. 231.1 ст. 231 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), при реалізації, зокрема, пального з акцизного складу до іншого акцизного складу з використанням акцизного складу пересувного, у разі якщо до реалізації, зокрема, пального такий інший акцизний склад уже відомий, складається одна акцизна накладна на реалізацію пального з акцизного складу на такий інший акцизний склад із зазначенням у такій акцизній накладній ідентифікаційних даних такого акцизного складу пересувного.
При цьому, особа, яка реалізує, зокрема, пальне, зобов’язана скласти акцизну накладну в двох примірниках у разі реалізації пального з акцизного складу до іншого акцизного складу, в тому числі через трубопровід або з використанням акцизного складу пересувного, у разі якщо до реалізації, зокрема, пального такий інший акцизний склад уже відомий (п. 231.3 ст. 231 ПКУ).
Пунктом 231.3 ст. 231 ПКУ передбачено, зокрема, що особа, яка склала акцизну накладну в двох примірниках, зобов’язана зареєструвати перший примірник такої акцизної накладної в Єдиному реєстрі акцизних накладних, а другий примірник такої акцизної накладної в день її складання надіслати розпоряднику акцизного складу – отримувачу пального або спирту етилового.
Розпорядник акцизного складу/розпорядник акцизного складу пересувного – отримувач пального зобов’язаний зареєструвати другий примірник такої акцизної накладної в ЄРАН після реєстрації першого примірника такої акцизної накладної в ЄРАН та отримання пального на акцизний склад/акцизний склад пересувний.
Якщо платник податку одночасно є особою, яка реалізує та отримує пальне або спирт етиловий, складання та реєстрація акцизних накладних у двох примірниках здійснюються у встановленому п. 231.3 ст. 231 ПКУ порядку для складання та реєстрації акцизних накладних у двох примірниках.
Тобто, при реалізації пального з акцизного складу до іншого акцизного складу (в т.ч. власного) з використанням акцизного складу пересувного, у разі якщо до реалізації пального такий інший акцизний склад уже відомий, складається одна акцизна накладна у двох примірниках.
(Джерело: категорія 114.11 ЗІР)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *