Реєстрацію ПН зупинено, заповнення та подання таблиці даних платника податку

З метою реалізації норм п. 201.16 ст. 201 ПКУ постановою КМУ від 21.02.2018 р. № 117 затверджено Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — Порядок № 117).
Відповідно до п. 29 Порядку № 117 платник податку має право подати до ДФС таблицю даних платника податку (далі — ТПП) за встановленою формою згідно з додатком 3.
У ТПП зазначаються:
• види економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010);
• коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються (виготовляються) та/або придбаваються (отримуються) платником податку;
• коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДК 016-2010), що постачаються (виготовляються) та/або придбаваються платником податку.
Відповідно до п. 31 Порядку № 117 ТПП подається із поясненням, в якому зазначається діяльність, із можливим посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.
Пунктами 32 та 33 Порядку № 117 передбачено, що таблиця даних платника податку із поясненнями розглядається комісіями регіонального рівня протягом п’яти робочих днів після дня її отримання та приймається рішення про врахування або неврахування таблиці даних платника податку.
У разі коли до контролюючого органу надійшла податкова інформація, що свідчить про надання платником недостовірної інформації в ПІП, яка була врахована, в тому числі в автоматичному режимі, комісії контролюючих органів мають право прийняти рішення про неврахування таблиці даних платника податку за формою згідно з додатком 5, яке надсилається платнику податку в порядку, визначеному ст. 42 ПКУ.
Комісії регіонального рівня у визначений Порядком № 117 термін приймають рішення про врахування або неврахування ТПП, яке протягом операційного дня стає доступним платнику податку в електронному кабінеті.
Також зазначено, що у разі неврахування ТПП платник має право подати її повторно.
(Джерело: лист ДПС від 14.11.2019 р. № 1317/6/99-00-07-03-02-15/ІПК)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *