ПН з помилкою в ІПН отримувача, який вже не є платником ПДВ, коригування

Враховуючи те, що на сьогодні отримувач (покупець), ІПН якого платником податку зазначено у зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних, не є платником ПДВ, такий отримувач (покупець) не має змоги зареєструвати в ЄРПН розрахунки коригування до таких податкових накладних, що передбачають зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг, відповідно до ст. 192 Кодексу.
Поряд з цим чинним законодавством не передбачено виключення з ЄРПН зареєстрованої платником податку податкової накладної за зверненням такого платника податку.
Разом з цим згідно з пунктом 20 Порядку ведення ЄРПН, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 р. № 1246, зі змінами у разі надходження до ДФС рішення суду про реєстрацію або скасування реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування, яке набрало законної сили, такі податкові накладні та/або розрахунки коригування реєструються після проведення перевірок, визначених п. 12 цього Порядку (крім абзацу десятого), або їх реєстрація скасовується. При цьому датою реєстрації або скасування реєстрації вважається день, зазначений у такому рішенні, або день набрання законної сили рішенням суду.
(Джерело: лист ДФС від 06.08.2019 р. № 3675/6/99-99-12-02-01-15/ІПК)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *