Судове практика: сукупність наданих первинних документів може бути достатньою підставою для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної

Рішенням від 31.05.2018 р. податковий орган відмовив Підприємству у реєстрації податкової накладної від 29.09.2017 р. Підставою для прийняття рішення зазначено надання платником податку копій документів, які складені з порушенням законодавства.
Водночас податковий орган не зазначив, в чому саме полягає вказане порушення. Аналіз наданих позивачем документів та пояснень свідчить про відсутність у них дефекту форми, змісту або походження, які б спричинили втрату такими документами юридичної сили.
У касаційній скарзі податковий орган звертає увагу Суду, що підставою для відмови у реєстрації податкової накладної є саме складення документів з порушенням законодавства. Натомість він не зазначає, який саме документ складено з порушенням та в чому таке порушення полягало.
За таких обставин сукупність наданих позивачем первинних документів дає підстави для висновку, що наданий позивачем пакет документів є достатнім для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної.
(Джерело: Постанова ВС від 18.06.2019 р. у справі № 804/1606/17)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *