Відображення отриманих ППР за формами «В1», «ВЗ» та «В4» в показниках системи електронного адміністрування ПДВ

У разі подання платником податку податкової декларації з ПДВ, в якій платник податку декларує суму до бюджетного відшкодування ПДВ (на рахунок платника у банку (р. 20.2.1 декларації) та/або у рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкодого боргу з інших платежів, що сплачуються до Державного бюджету (р. 20.2.2 декларації)), показник ∑ Відшкод (загальна сума податку, заявлена платником до бюджетного відшкодування з урахуванням сум коригувань та результатів перевірок, що проводяться відповідно до ПКУ збільшується на таку суму і, відповідно, зменшується показник ∑ Накл (сума податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних.

При цьому показник ∑ Відшкод підлягає коригуванню в системі електронного адміністрування ПДВ (далі – СЕА ПДВ) за результатами перевірок контролюючих органів, що проводяться відповідно до ПКУ, шляхом зменшення показника ∑ Відшкод відповідно до винесеного податкового повідомлення рішення (далі – ППР) за формою «ВЗ» на дату його узгодження.

Одночасно відбувається відповідне збільшення суми, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні в ЄРПН, на суму зменшеного бюджетного відшкодування по угодженим ППР за формою «ВЗ».

ППР за формами «В1» та «В4», зокрема в частині суми завищення від’ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду не впливають на значення показника ∑ Відшкод.

Водночас ППР за формою «В4» в частині суми завищення від’ємного значення, яку зараховано у зменшення суми податкового боргу з ПДВ, враховується при обрахунку показника ∑ накл в СЕА ПДВ шляхом зменшення показника ∑ Відшкод.

Разом з цим, при внесенні за результатами перевірок податкової звітності з ПДВ за червень 2015 року ППР за формою «В4», показник ∑ Накл, збільшений в порядку п. 34 підрозд. 2 розд. XX ПКУ, зменшується на суму зменшеного від’ємного значення суми ПДВ.

(Джерело: категорія 101.17 «ЗІР»)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *