Декларація із плати за землю на 2019 рік слід подати не пізніше 20 лютого

Листом від 04.01.2019 № 22-28-0.22-125/2-19 Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру  надано інформацію про щорічну індексацію нормативної грошової оцінки земель.

Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.11.2018 р. № 552 «Про затвердження технічної документації із загальнонаціональної нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення» затверджено відповідну технічну документацію.

Оскільки нормативна грошова оцінка земель є базою оподаткування земельним податком, застосовується для розрахунку річної суми орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, а також є базою оподаткування для платників єдиного податку четвертої групи,  її зміна впливає на розрахунок суми податкових зобов’язань на поточний рік.

ДФС України нагадує, що згідно з вимогами п. 286.2 ст. 286 ПКУ платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за відповідною формою.

Платники єдиного податку четвертої групи також самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням платника податку та місцем розташування земельної ділянки  податкову декларацію на поточний рік за встановленою формою (пп. 295.9.1 п. 295.9 ст. 295 ПКУ).

 (Джерело: ДФС України)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *