Нарахування ЄСВ на суму зарплати особі з інвалідністю

Для підприємств, установ і організацій, в яких працюють особи з інвалідністю, єдиний внесок встановлюється у розмірі 8,41 % визначеної п. 1 частини першої ст. 7 Закону від 08.07.2010 р. № 2464 бази нарахування єдиного внеску для працюючих осіб з інвалідністю.
Підставою для застосування цього розміру єдиного внеску є завірена копія довідки до акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності (далі — МСЕК).
Обчислення єдиного внеску здійснюється на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які відповідно до Закону № 2464 нараховується єдиний внесок.
Отже, роботодавець нараховує єдиний внесок працюючій особі з інвалідністю на суму заробітної плати (доходу) у розмірі 8,41 % починаючи з дати встановлення групи інвалідності, але не раніше одержання роботодавцем завіреної копії довідки до акта огляду в МСЕК, та закінчується датою припинення інвалідності на підставі рішення даної комісії. При цьому до дати одержання завіреної зазначеної довідки та після дати припинення інвалідності роботодавець нараховує єдиний внесок у розмірі 22 % визначеної бази нарахування
(Джерело: лист ДФС Чернівецької області від 12.07.2018 р. № 3076/ІПК/25-01-13-06-09).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *