Відповідальність за перевищення граничної суми готівкових розрахунків.

За порушення порядку розрахунків, у тому числі за перевищення граничних сум розрахунків готівкою, передбачена тільки адміністративна відповідальність згідно зі ст. 163 прім15 КУпАП. Штрафи за цією статтею накладаються на посадових осіб підприємства та фізосіб-підприємців.
Статтею 163 прим. 15 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року № 8073-Х зі змінами та доповненнями (далі – КпАП) передбачено, що порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів тягне за собою накладення штрафу на фізичну особу – підприємця, посадових осіб юридичної особи від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 1 700 до 3 400 грн.)
Дія, передбачена частиною першою цієї статті, вчинена особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке ж порушення, тягне за собою накладення штрафу від п’ятисот (від 8 500 до 17 000 грн.).
За правилами ст. 38 КУпАП штраф може бути накладений не пізніше ніж через 2 місяці із дня вчинення правопорушення (а в разі триваючих правопорушень – із моменту виявлення правопорушення).
(Джерело: сайт ДФСУ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *