Розписка не являється розрахунковим документом

 

Згідно зі ст. 2 Закону про РРО розрахункова операція – це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки – оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця.

Розрахунковий документ – це документ встановленої форми та змісту (касовий чек, товарний чек, розрахункова квитанція, проїзний документ тощо), що підтверджує факт продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) коштів, надрукований у випадках, передбачених Законом про РРО, і зареєстрований у встановленому порядку РРО або заповнений вручну.

Розписки, що додані до звернення, лише підтверджують факт отримання фізособою – підприємцем готівкових коштів від громадянина для подальшого їх витрачання на закупівлю матеріалів, та не можуть вважатися розрахунковим документом у розумінні Закону про РРО.

(Джерело: лист ДФСУ  від 14.11.2017 р. №2614/Ф/99-99-13-01-02-14/ІПК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *