Коригування від’ємного значення об’єкта обкладення податком на прибуток

Якщо за результатами перевірки контролюючим органом установлено факт завищення розміру задекларованого від’ємного значення об’єкта обкладення податком на прибуток, заниження або завищення суми податкових зобов’язань, заявлених у податковій декларації, за результатами перевірки відповідно до п. 58.1 ПКУ контролюючий орган надсилає (вручає) платнику податків податкове повідомлення-рішення.

У разі якщо за результатами документальної перевірки зменшено суми від’ємного значення об’єкта обкладення податком на прибуток за минулі звітні (податкові) роки, що перевірялися, приймаються податкові повідомлення-рішення форми «П». При цьому коригування/уточнення фінрезультату до оподаткування за попередній звітний період, що був охоплений перевіркою, не здійснюється.

Виправлення від’ємного значення здійснюється платником податків у показниках декларації з податку на прибуток у наступному звітному (податковому) періоді шляхом зазначення виправленої суми від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років у рядку 3.2.4 Додатка РІ до декларації з податку на прибуток .

(Джерело: лист ДФСУ від 25.10.2017 р. № 2381/6/99-99-15-02-02-15/ІПК).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *