Порушення термінів ввезення автомобілів з іноземною реєстрацію

Відповідальність за перевищення встановленого строку транзитного переміщення транспортних засобів передбачена ст. 470 Митного кодексу. Якщо таке перевищення не більше однієї доби, то власнику загрожує попередження або штраф у розмірі 170 грн. У випадку перевищення більш ніж на 1 добу, але не більше ніж на 10 діб, штраф складає 3 400 грн, якщо понад 10 діб, то сума штрафу зростає до 8 500 грн.

За порушення термінів тимчасового ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією (ст. 481 Митного кодексу) суми штрафів значно більші.

За перевищення не більш ніж на три доби загрожує штраф у розмірі 850 грн., більш ніж на 3 доби, але не більш ніж на 10 діб та у разі, якщо протягом року ця особа вже притягалась до відповідальності за вчинення такого правопорушення — 5 100 грн. За перевищення більш ніж на 10 діб доведеться сплатити вже 17 тис. грн.

Найбільші суми штрафів доведеться сплатити тим громадянам, які використовують ввезені транспортні засоби з іноземною реєстрацією в інших цілях, наприклад, комерційних. Штраф за таке порушення становить 300 % несплаченої суми митних платежів.

(Джерело: офіційний портал ДФС України).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *