Реєстрація «мінусового» РК з порушенням терміну

у разі зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг постачальник має право зменшити податкові зобов’язання на підставі розрахунку коригування, своєчасно зареєстрованого отримувачем в ЄРПН, у податковій декларації з ПДВ того звітного (податкового) періоду, у якому його складено.

Якщо розрахунок коригування зареєстрований в ЄРПН з порушенням терміну реєстрації, то постачальник має право зменшити податкові зобов’язання у податковій декларації з ПДВ того звітного періоду, у якому його зареєстровано в ЄРПН.

Якщо розрахунок коригування на зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг не зареєстрований покупцем в ЄРПН, то податкові зобов’язання постачальника не можуть бути зменшені.

Отже, період, у якому відбувається зменшення податкових зобов’язань платника податку – постачальника залежить лише від термінів реєстрації в ЄРПН розрахунку коригування покупцем, і не залежить від проміжку часу, що минув від дати складання такого розрахунку коригування до дати його отримання покупцем, а також від причин затримки реєстрації в ЄРПН такого розрахунку коригування.

(Джерело: підкатегорії 101.23 «ЗІР»)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *