Зміни до Митного кодексу

 

Закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо особливостей здійснення митного контролю та митного оформлення окремих категорій товарів» від 20.03.2024 № 3613-ІХ  набув чинності з 16.05.2024.

Зокрема, законопроєктом передбачено:

  • скасування мораторію на проведення перевірок дотримання законодавства України з питань митної справи. Починаючи з 01.05.2024 дозволено проведення митними органами, зокрема, планових та позапланових (виїзних та невиїзних) документальних перевірок за наявності безпечних умов для їх проведення, а також зустрічних звірок. Також передбачено поновлення перевірок, що були розпочаті та не були завершені станом на 24.02.2022;
  • встановлення спрощеного митного режиму експорту товарів, сумарна митна вартість яких не перевищує еквівалента 1000 євро, що переміщуються (пересилаються) підприємствами за межі митної території України в міжнародних поштових або експрес-відправленнях, шляхом подання оператором поштового зв’язку або експрес-перевізником додаткового реєстру міжнародних поштових або експрес-відправлень у разі, якщо на товари не встановлено вивізне мито; обмеження щодо їх вивезення за межі митної території України відповідно до ст. 197 МКУ.

(Джерело: Закон України від 20.03.2024 № 3613-ІХ )

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *