Тривалість операційного дня для реєстрації ПН/РК

Відповідно до п.п. 69.18 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, з метою захисту прав платників, збереження та захисту даних надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюються у робочі дні з 8:00 до 20:00.

Операційний день для реєстрації ПН/РК, на який припадає граничний строк реєстрації ПН/РК, триває з 00:00 до 24:00.

Реєстрація ПН/РК, поданих для реєстрації в ЄРПН у день, на який припадає граничний строк реєстрації ПН/РК, та направлення квитанції про прийняття, або неприйняття, або зупинення реєстрації таких ПН/РК здійснюються не пізніше наступного операційного дня з дня подання для реєстрації таких податкових накладних в ЄРПН.

Реєстрація ПН/РК, поданих для реєстрації в ЄРПН, у яких відображена операція з вивезення за межі митної території України окремих видів товарів, до яких відповідно до ст. 192 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» від 16.04.1991 № 959-ХІІ застосовано режим експортного забезпечення в разі його запровадження Кабміном, та направлення квитанції про прийняття, або неприйняття, або зупинення реєстрації таких ПН/РК здійснюються протягом 3 операційних днів із дня подання для реєстрації таких ПН в ЄРПН.

Якщо протягом визначеного у п.п. 69.18 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ строку не надіслано квитанції про прийняття, або неприйняття, або зупинення реєстрації ПН/РК, така ПН вважається зареєстрованою в ЄРПН. Підтвердженням продавцю про прийняття його ПН/РК до ЄРПН є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається протягом строків, зазначених у п.п. 69.18 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ.

(Джерело:  категорії 101.16 ЗІР)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *