Зміни до Порядку зупинення реєстрації ПН/РК та до Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації ПН/РК

 

Уряд вніс зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та до Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку.

Зміни внесено з метою виконання абз. 2 п. 5 розд. ІІ Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» від 23.02.2024 р. № 3603-ІХ щодо забезпечення комунікації платника ПДВ або його представника з комісією з питань зупинення реєстрації ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних Державної податкової служби України без особистої присутності із застосуванням засобів відеозв’язку для реалізації можливості заслуховування позиції платника податків або його представника під час оскарження рішень комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування територіальних органів ДПС.

Також доповнено Порядки новими положеннями щодо повноважень комісії центрального рівня та внесено зміни до механізму розгляду скарг на рішення комісій регіонального рівня в разі виявлення бажання платником податку надати усні пояснення особисто або через свого представника в режимі відеоконференції.

Ці зміни внесено постановою КМУ від 13.06.2024 р. № 703 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1165», яка набрала чинності з 16 червня 2024 р.

Крім того, із 11.02.141 вийшли нові оновлені форми форми:

  • J/F1313205 СКАРГА щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних; 
  • J/F1315902 СКАРГА щодо рішення про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість; 
  • J/F1316002 СКАРГА щодо рішення про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку; 
  • J/F1417801 ПОВІДОМЛЕННЯ щодо участі платника податку в режимі відеоконференції у розгляді матеріалів скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку.

(Джерело: ДПСУ)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *