Відповідно до п.п. «а» частини першої п.п. 14.1.6 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) зі змінами та доповненнями акцизний склад – це, спеціально обладнані приміщення на обмеженій території, розташовані на митній території України, де під контролем постійних представників контролюючого органу розпорядник акцизного складу провадить свою господарську діяльність шляхом вироблення, оброблення (перероблення), змішування, розливу, пакування, фасування, зберігання, одержання чи видачі, а також реалізації спирту етилового, горілки та лікеро-горілчаних виробів.
При цьому розпорядник акцизного складу – суб’єкт господарювання, який, зокрема, одержав ліцензію на право виробництва спирту етилового, алкогольних напоїв, зареєстрований платником акцизного податку, та має документи, що підтверджують право власності або користування приміщеннями та/або територією, що відносяться до акцизного складу (п.п. 14.1.224 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).
Тобто, приміщення, в якому суб’єкти господарювання, які не є виробниками алкогольних напоїв здійснюють їх зберігання, одержання чи видачу, а також реалізацію горілки та лікеро-горілчаних виробів відповідно до отриманої ліцензії, не є акцизним складом.
(Джерело: категорія 114.11 ЗІР)