Перереєстрація РРО в разі перейменування вулиці

На підставі внесених змін до даних правовстановлювальних документів та/або у зв’язку зі зміною назви міста / вулиці для перереєстрації РРО/ПРРО суб’єкту господарювання необхідно подати Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП (додаток 10 до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом МФУ від 09.12.2011 № 1588) з позначкою «3 — зміна відомостей про об’єкт оподаткування», у якому зазначити оновлені дані про місцезнаходження об’єкта оподаткування.

Після цього, керуючись пп. 1, 2 гл. 3 розд. ІІ Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом МФУ від 14.06.2016 № 547 та пп. 8, 10 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом МФУ від 23.06.2020 № 317 , платнику податків необхідно подати заяву про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО (за формою згідно з Додатком 1 до Порядку № 547) або заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (за формою згідно з Додатком 1 до Порядку № 317) з позначкою «перереєстрація», зазначивши оновлені дані про адресу господарської одиниці у розділі 3 «Дані щодо господарської одиниці».

Назва та адреса господарської одиниці є обов’язковими реквізитами фіскального чека згідно з п. 2 розд. II Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом МФУ від 21.01.2016 № 13. Відомості щодо господарської одиниці в реєстраційній заяві для перереєстрації РРО/ПРРО, та у фіскальному чеку мають відповідати відомостям, зазначеним у повідомленні за формою № 20-ОПП.

(Джерело: категорії 109.06 ЗІР)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *