Якщо юридичною особою (роботодавцем) за рахунок власних коштів організовується харчування (обіди) для фізичних осіб (працівників), ціна продажу якого є меншою за його собівартість, то різниця, яка виникає між собівартістю організованого харчування та ціною продажу, включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платників податку як додаткове благо та оподатковується податком на доходи фізичних осіб і військовим збором на загальних підставах.
При цьому оскільки зазначену суму різниці не визначено Переліком видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.12.2010 р. № 1170, як виплату, що звільняється від нарахування єдиного внеску, то відповідно до Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» сума такої різниці є базою нарахування єдиного внеску.
(Джерело: лист ДФС України від 02.08.2017 р. № 1454/6/99-99-13-02-03-15/ІПК).