Остаточний розрахунок ЄСВ

 

Абзацом третім частини восьмої ст. 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» визначено, що платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ), зокрема фізичні особи — підприємці на загальній системі оподаткування, зобов’язані сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.

Суми ЄСВ, сплачені фізичними особами — підприємцями на загальній системі оподаткування протягом року (до 20 квітня, 20 липня і 20 жовтня звітного року та до 20 січня року, що настає за звітним роком), враховуються такими платниками при остаточному розрахунку за календарний рік згідно з даними, зазначеними у Податковій декларації про майновий стан і доходи, та результатами перевірок діяльності таких осіб, що призвели до збільшення або зменшення розміру доходу, який підлягає оподаткуванню ПДФО. При цьому враховується кількість місяців, протягом яких така особа перебувала на обліку як платник ЄСВ.

Платники формують та подають Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ  один раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним періодом.

Термін сплати зобов’язань, визначених фізичними особами — підприємцями на загальній системі оподаткування у Звіті, настає в день подання такого Звіту, відповідно ЄСВ необхідно сплатити до дати його подання включно.

(Джерело:  ДФС у Тернопільській області).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *