Періодичність перевірок залежить від ступеня ризику платника

Відповідно до ст. 77 Податкового кодексу документальні планові перевірки повинні бути передбачені у плані-графіку проведення планових документальних перевірок.
До плану-графіка проведення таких перевірок відбираються платники, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.
Періодичність проведення перевірок платників податків визначається залежно від ступеня ризику в їхній діяльності, який поділяється на високий, середній та незначний.
Платники податків із незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше ніж один раз на три календарні роки, середнім — не частіше ніж один раз на два календарні роки, високим — не частіше одного разу на календарний рік.
Наказом Мінфіну України від 02.06.2015 р. № 524 затверджено Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків, перелік ризиків та їх поділ за ступенями значущості (високий, середній, незначний).
Останні зміни до Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків внесено наказом Мінфіну України від 26.03.2018 р. № 386, опублікованим в «Офіційному віснику України» від 29.05.2018 р. № 41.
Податковим кодексом також передбачено, що план-графік документальних планових перевірок на поточний рік оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому проводитимуться такі документальні планові перевірки.
Оновлення річного плану-графіка здійснюється у разі його коригування. План-графік з урахуванням коригувань розміщується на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Плани та звіти роботи».
(Джерело: ДФС України).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *