ПН складено на попередню оплату. Під час митного оформлення змінено код УКТ ЗЕД, дата складання РК

У разі зміни номенклатури постачання товарів продавець в обов’язковому порядку повинен скласти РК кількісних і вартісних показників до ПН, у якому зі знаком «–» зазначає показники щодо товарів/послуг, номенклатура яких змінюється.
Для додавання нової товарної позиції, якої не було у ПН, яка коригується, в РК до такої ПН зі знаком «+» в окремих рядках зазначаються показники номенклатури товарів/послуг, що додаються (нові товарні позиції).
Згідно з п. 21 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. № 1307, у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань, а також у випадку виправлення помилок, допущених при складанні ПН, не пов’язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, відповідно до ст. 192 ПКУ постачальник (продавець) товарів/послуг складає РК кількісних і вартісних показників до ПН за формою згідно з додатком 2 до ПН.
Тобто, за операцією з постачання ввезених на митну територію України товарів (за які отримано попередню оплату) у разі зміни кодів УКТ ЗЕД під час митного оформлення таких товарів, РК до ПН складається на дату їх митного оформлення (Джерело: категорія 101.15 “ЗІР” ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *