Відображення у декларації з прибутку виплат нерезиденту

Податок з доходів, отриманих нерезидентом із джерелом їх походження з України сплачується до бюджету під час такої виплати, якщо інше не передбачено положеннями міжнародних договорів України з країнами резиденції осіб, на користь яких здійснюються виплати, що набрали чинності.

Особа (податковий агент) має право самостійно застосувати звільнення від оподаткування або зменшену ставку податку, передбачену відповідним міжнародним договором України на час виплати доходу нерезиденту, якщо такий нерезидент є бенефіціарним (фактичним) отримувачем (власником) доходу і є резидентом країни, з якою укладено міжнародний договір України.

Отже, резидент при виплаті орендних платежів нерезиденту утримує податок за ставкою 15 %, якщо інше не встановлено правилами міжнародного договору.

Інформацію про виплачені доходи нерезидентам, суми утриманого з них податку та застосовану для оподаткування ставку платники зазначають у додатку до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства (додаток «ПН» до Декларації).

У Податковій декларації з податку на прибуток, крім рядка 23 «ПН», де зазначається сума сплаченого податку при виплаті доходів нерезидентам у звітному періоді, визначеного на підставі Розрахунку (звіту) податкових зобов’язань нерезидентів, якими отримано доходи із джерелом їх походження з України (додаток «ПН» до Декларації), інші показники не заповнюються .

(Джерело: ДФС у Закарпатській області).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *