Якщо РРО вийшов з ладу

 

У разі виходу з ладу РРО, суб’єкту господарювання потрібно у розділі 2 КОРО здійснити запис за день виходу з ладу РРО про відповідні суми (графи 3 — 10) за контрольною стрічкою з початку робочого дня до моменту виходу з ладу РРО передбачено, що на період виходу з ладу РРО та здійснення його ремонту або у разі тимчасового, не більше cеми робочих днів, відключення електроенергії проведення розрахункових операцій здійснюється з використанням КОРО та РК або із застосуванням належним чином зареєстрованого резервного РРО.

У записах за даними фіскального звітного чека, роздрукованого після відновлення роботи на РРО, необхідно зазначити, за які попередні дати підсумовані дані у цьому фіскальному чеку.

Відповідно до п. 7 глави 2 розділу III Порядку реєстрації та ведення РК, КОРО, затвердженого наказом Мінфіну України від 14.06.2016 р. № 547, визначено, що сума готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків до початку робочого дня, вноситься суб’єктом господарювання протягом робочого дня або перебуває на місці проведення розрахунків на момент виходу з ладу РРО чи відключення електроенергії, записується в корінець розрахункової квитанції з поміткою «Службове внесення». Сума готівки, що вилучається суб’єктом господарювання протягом робочого дня з місця проведення розрахунків, записується у корінець розрахункової квитанції з поміткою «Службова видача».

У РК записом «Службове внесення» фіксується сума готівки, яка була на місці проведення розрахункових операцій на час відключення електроенергії та початку роботи з використанням РК.

У разі застосування резервного РРО, операцією «Службове внесення», до нього вноситься сума коштів, що знаходиться на місці проведення розрахунків для дотримання вимог п. 13 ст. 3 Закону про РРО, щодо забезпечення відповідності сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена у денному звіті РРО, а у випадку використання РК — загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня.

(Джерело: лист ДФС  від 05.06.2018 р. № 2455/6/99-99-14-05-01-15/ІПК).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *