Реорганізація платника ПДВ, формування податкового кредиту правонаступника

Сума від’ємного значення, що підлягає включенню до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду платника, що реорганізується шляхом приєднання, злиття, перетворення, підлягає перенесенню до складу податкового кредиту правонаступника у наступному періоді після підписання передавального акта відповідно до законодавства.

Таке перенесення здійснюється за умови підтвердження суми від’ємного значення, що підлягає включенню до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду платника, який реорганізується, документальною перевіркою контролюючого органу.

Крім того, ΣНакл платника, реорганізованого шляхом приєднання, злиття, перетворення, сформована на момент державної реєстрації припинення юридичної особи, використовується під час обрахунку суми ΣНакл правонаступника такого платника податку.

При цьому, заява платника податку, що є правонаступником платника податку, якого реорганізовано, подається ним у складі додатку 4 до податкової декларації з ПДВ, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 р. №21, лише після узгодження реєстраційної суми за результатами документальної перевірки контролюючим органом .

(Джерело: лист ДФС від 14.05.2018 р. N 2120/6/99-99-15-03-02-15/ІПК).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *